2024

Június 1.
Gúta

EGÉSZ NAPOS PROGRAM CSALÁDOK RÉSZÉRE

A Mesevárosba érkező családokat ebéd után  csoportokba rendezzük. Minden csoportot egy-egy Mesefigura kísér majd és a közös kalandozás első percétől kezdve a búcsú pillanatáig segít eligazodni mesés birodalmunkban. Mutatja az utat a próbatételek felé és apró tanácsokkal lát el a feladatok során.

 

Jegyezd meg jól a csoportodat fogadó Mesehősöd és ne téveszd szem elől a programsorozat alatt!

Programok családok részére

09:00 | Érkezés                    

Az érkezés helyszínének címe: Városi Művelődési Központ, Templom tér 4. Gúta 946 03 Szlovákia. A családokat mesefigurák üdvözlik.

 

10:00 | II. Mosolygó Márton király a palotájában ( A Városi Művelődési Központ színháztermében) üdvözli a gyermekeket.

10:15 – 12:00 | Színházi előadás

Pomádé király új ruhája

( mesejáték két felvonásban )

 

12:00 – 13:50 | Ebéd

A környező vendéglátó egységekben mindenki találhat magának kedvére való finomságot. 

 

14:00  |  Bolondos baktatás a Vidám Vándorúton Mesevárosba

 GYÜLEKEZŐ: Ebéd után, 13:50-kor gyülekező  a  Városi Művelődési Központ épülete előtt, ahol Kacagó János, Meseváros Nagykövete csoportokra osztja a családokat és mindegyik csoport mellé egy-egy  Mesefigurát rendel kísérőnek.

INDULÁS: Kalandos, jókedélyű séta következik a Csodák hídjához, ahol Meseváros láthatatlan kapuján át a gyermekek beléphetnek a mesék birodalmába.

 

14:30  |  A Meseváros látogatása

A vízimalom területe, az azt körülölelő erdő és a rét, mesék helyszínévé alakul át, ahol a gyerekek mesebeli próbatételeken mehetnek keresztül: zenei, kézműves, táncfoglalkozásokon vehetnek részt, miközben minden sikeres próbatétel után egy-egy mesetallérral gazdagodhatnak. Az összegyűjtött 5 mesetallért Szivárvány Bendegúznak adva a Csodák hídjánál talált kincsesláda kinyílik és a nap zárásaként valamennyi ügyes gyermek megkapja jól kiérdemelt jutalmát: II. Mosolygó Márton király titkos levelét különleges mondókákkal és varázsigékkel azokra az alkalmakra, amikor borúsan indul a nap.

 

16:00 | Szabadprogram

Ismerkedés a többi meseszereplővel, közös fotózás, a környék felfedezése.

 

17:00 | ESSZENCIA zenekar koncertje


19:00 | Kapuzárás/ Búcsúzás

Fontos tudnivalók!

Csoportos látogatás:

A Meseváros helyszíneit az ebédet követően a családok, gyermekek csoportokban látogathatják, a helyszíneken kezdődő szervezett programok miatt.

 

A vendég családok csoportokba rendezésére ebéd után, , 13:50-kor, a  Városi Művelődési Központ épülete előtt kerül sor, ahol Kacagó János, Meseváros Nagykövete csoportokra osztja a családokat és mindegyik csoport mellé egy-egy  Mesefigurát rendel kísérőnek.

 

Parkolási lehetőség:

Javasoljuk, hogy autóikkal a Városi Művelődési Központtól a Vízimalomig vezető úton parkoljanak le, így mindkét helyszínhez közel lesz az autójuk.  A parkolásnál Mesefiguráink segítenek az eligazodásban.

 

Vendéglátás:

A családi napra szóló belépőjegyek nem tartalmazzák az étkezést, de Gúta város éttermei  házias ételekkel, süteménnyel és frissítőkkel várják az ide érkező családokat.

 

Ebédidő:  A mesejáték után, Kacagó János, Meseváros Nagykövete még több információt, pontos címet és eligazítást ad a környező vendéglőkhöz.

 

Uzsonna: a Vízimalom területén büfék és árusok várják majd a vendég családokat frissítőkkel és klasszikus büfé kínálattal uzsonnaidőben. 

 

Időjárás:

Az esetleges rossz időjárásra is felkészültünk. A Meseváros helyszínei esőben is látogathatók.

A Vízimalom területén sátrakkal készülünk, színházi előadásunk a Városi Művelődési Központban kerül lejátszásra.

 

A Meseváros programjait  -a Városi Művelődési Központ színháztermének korlátozott befogadóképessége miatt-  a családi napon maximum 320 fő látogathatja.

A programsorozat a pozsonyi Meteorit Nemzetközi Színház szervezésében kerül megrendezésre.

 

További információért szívesen állunk rendelkezésükre az alábbi telefonszámon:

Tel.: +421 907 132 616

Tel.: +36 20 444-1985

 

Baráti üdvözlettel,

Kacagó János

Meseváros Nagykövete